SOĞUK ODA ÜRÜNLERİMİZ
Şoklama Ünitesi
Şoklama Ünitesi
Gıda güvenliği açısından uzun süre muhafaza edilecek ürünler çekirdek sıcaklığı -18 C’ye kadar şoklanmalı ve daha sonra donmuş muhafaza odasına alınmalıdır.
Şoklama işlemi, ürün üzerinden yüksek hızda (5m/s) soğuk hava (-35 C/-40 C) geçirmek suretiyle ürünün dış cidardan başlayarak çekirdeğe doğru donmasını sağlamaktır.
Şoklama işlemi mümkün olabilen en hızlı şekilde yapılmalıdır.
Ürüne bağlı olarak maksimum sürelere, gıda güvenliği açısından dikkat edilmelidir.
Ürün kalınlığı şoklama süresini etkilemektedir.
Hava akış hızı süreyi etkilemektedir.